Kedves Anyukám, Apukám!

„Én az óvodában töltöm életem részét, kicsi vagyok ezért nyugalomra, biztonságra van szükségem ahhoz, hogy megfelelően fejlődjek."

Kérlek, tarts be az óvodai szokásokat!

Reggelenként, amikor az óvodába hozol, szóljál az óvó néninek vagy dajka néninek, hogy megérkeztem. Ne mutasd meg hogyan működik a bejárati ajtó biztonsági zárja, mert ez az én védelmemre szolgál.
Ha az óvó néni a többi gyerekre figyel, akkor ne zavard. Sürgős dolgot a dajka néninek mondj el.

Legyél tapintatos, ne beszélj át a fejem felett, ne gondold, hogy nem értem.

Ebéd után, ha értem jössz, kérlek, siess, mert 13 órától az óvó néni a többi gyereknek mesél, rájuk figyel.

Azt tanulom, hogy tartsak rendet, ezért Te is figyelj, mit hová teszel az öltözőszekrényben. Tegyél a zsákomba olyan ruhát, amit átvehetek, ha fázom vagy melegem van.

Ha belátogatsz a csoportomba, mert kíváncsi vagy rám, ezt észrevétlenül tedd. Ilyenkor vegyél váltócipőt, én is abban vagyok. Ne akarj velem, vagy más gyerekkel játszani, mert az most az óvó néni dolga. Otthon szívesen játszom és beszélgetek veled.

Délután, amikor viszel haza, szólj az óvó néninek, mert keresni fognak.
Ha teheted, délután ne utolsóként vigyél el az óvodából, akkor már nagyon fáradt vagyok és hiányzol.

Ha beteg vagyok, ne hozzál az egészséges gyerekek közé, mert akkor nekem csak Rád van szükségem.

Ha tudni szeretnéd mennyit fejlődtem, mit tudok már, akkor fogadóórán és a Neveljünk együtt - Szülői értekezleteken beszélgess erről az óvó nénikkel. Itt elmondhatod kívánságaidat, egyeztethetsz a többi szülővel, pedagógusokkal.

A csoport információs tábláján kiírtakat olvasd el, innen tudod mi történt, milyen kirándulások, tevékenységek várnak rám, mikor lesz séta, mikor tornázunk, mikor használjuk a sószobát és mit gyűjtünk stb.

Figyelj Rám, mert ebből tanulom meg, hogyan figyeljek másokra, később pedig Rád, amikor már Neked lesz erre szükséged.”

Zöld Óvodás Gyerek